Samen Werken

Wat zijn de overeenkomsten tussen de werkvloer en ontsnappen uit een Escaperoom, het ontmantelen van een bom of onder water communiceren?

Onder tijdsdruk met jouw team allerlei vraagstukken oplossen, wat betekent dat voor de onderlinge verstandhouding, de samenwerking? Welke rolverdeling passen jullie toe? Wie neemt de leiding? Wie is een kei in het oplossen van de puzzels?

Goed beschouwd heb je elkaar net zo hard nodig tijdens het ontrafelen van de raadsels in een Escaperoom, tijdens het ontmantelen van een virtuele bom, het communiceren onder water, als samenwerken op de werkvloer.

Als team werk je samen naar een bepaald doel, dienst of product. Met de bovengenoemde opgaven werk je naar een oplossing.

Teamontwikkeling

“Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is”, luidt een bekend spreekwoord. En dat klopt, want door opvoeding, ervaring, achtergrond, normen en waarden heeft elk mens een eigen gedrags-en communicatiestijl ontwikkeld. Dat zie je ook terug op de werkvloer, in het team. Elke medewerker heeft zo zijn/haar eigen specifieke kenmerken. Daardoor klikt het ook met de ene collega beter dan met de ander. En toch zul je elke dag met al de collega’s uit jouw team moeten samenwerken.

Tijdens de training “Samen Werken” leer je elkaars specifieke gedragsstijl kennen, welke kwaliteiten en ontwikkelpunten jijzelf en jouw collega’s hebben, hoe je die kwaliteiten effectiever in kunt zetten en de onderlinge communicatie verbetert. Kortom hoe je als team nog prettiger en effectiever communiceert en samen werkt.

Hoe werkt het?

Naast de theorie, waarin we met interactieve werkvormen aan de slag gaan, gaat het team een hele andere uitdaging aan. Lukt het om zodanig samen te werken dat ontsnappen uit de Escaperoom het resultaat is? Of dat de bom op tijd onschadelijk wordt gemaakt?  En als het niet lukt, wat is daar de reden van? De trainer observeert de samenwerking tijdens de opdrachten en bespreekt wat de deelnemers hebben ervaren, wat zij gezien hebben en hoe dit al dan niet toe te passen op de werkvloer.

Mogelijkheden

De training “Samen Werken” wordt als workshop en als training aangeboden voor groepen tot maximaal 20 personen.

De workshop duurt 3 uur, afhankelijk van de voorkeur, in de ochtend, middag of avond. (incl. koffie, thee).

De training start om 10.00 uur en duurt tot 16.30 uur. (incl.  koffie, thee en lunch).

Desgewenst regelen wij ook de lunch na de workshop of een borrel en/of diner na de training.

Voor grotere groepen, vanaf 20 personen, bieden wij de mogelijkheid de training/ workshop en de v.r. opdrachten op locatie te organiseren. Kortom, er is veel mogelijk. Informeer gerust naar de opties die het beste bij jouw bedrijf of team aansluiten.

Nieuw is de samenwerking met DiveInc, de duikschool waar je op je eigen tempo de beginselen van het duiken leert. Ook daar hebben de teamleden elkaar nodig om veilig te kunnen duiken.